Последни Рецепти
Последни Статии

Просеник с чушки и праз

Добавено в Българска кухня, Хляб, питки

Добави към моето меню

Просеник с чушки и праз
Просеник е вид печиво, което се приготвя с царевично брашно.

prosenik chushki praz

продукти
2 ч.ч. царевично брашно
1 ч.ч. бяло брашно, тип 500
3 яйца
200 г кисело мляко
100 мл вода
½ ч.ч. олио
200 г сирене
2-3 печени червени чушки
1 стрък праз
1 ч.л. сода за хляб

За поръсване
2 с.л. ленено семе, може сусам или без поръска

Начин на приготвяне
• Яйцата се разбиват
• Добавя се киселото мляко в което е добавена содата да шупне, водата, олио, разбърква се
• Добавя се царевичното брашно, бялото брашно, натрошеното сирене
• Добавя се и нарязаните на ситно печени чушки и праз лук
• Сместа се изсипва в намазнена и посипана с брашно тава. По желание се поръсва отгоре със семена
• Пече се на средна фурна на 190 градуса до готовност,около 35 мин
Получава се вкусен шарен солен кекс подходящ за закуска

Остава още една идея, която ще се реализира скоро с добавка на малко нарязан спанак

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории