Пълнена питка с кайма
Добави към моето меню
Пълнена питка с кайма
Рецепта споделена от Mima Dimitrova
Пълнена питка „Корона на готвачката“ с кайма – една вкусна идея, която може да поднесете и като закуска и като вечеря
Продукти
За тестото:
Брашно около 1 кг
500 мл вода
1 пакетче мая (42 г)
1 ч.л. захар
1 с.л. сол в брашното
1 с.л. оцет
1 с.л. олио
4 яйца (1 жълтък е за намазване на питата)
100 г мазнина (по избор мас, олио или краве масло)
за плънката
2 глави кромид лук
1/2 кг кайма
50 г ориз
1 ч.л. червен пипер
1 щипка чубрица
1 щипка риган
домати от консерва, при желание
Начин на приготвяне
• Приготвяне на плънката. Кромид лука се нарязва на ситно. Задушава се с 1 с.л. олио до златисто. Добавя се каймата, ориза, 1 ч.ч. домати от консерва. Ври на тих огън до сваряване на ориза. Овкусява се с подправките
• Приготвяне на пита „Короната на готвачката“ може да видите тук
• Плънката се слага вътре в топките тесто и се редят
• Пече се на средна фурна на 200 градуса до готовност