Последни Рецепти
Последни Статии

Разтоварващи дни

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Разтоварващи дни, които са подходящи за всеки

Започваме с това, че ние спазваме разтоварващите дни. Убедени сме в ползата от тях. Всеки месец публикуваме и за лунната диета, която представлява един разтоварваш ден – период от 24 часа, който започва с настъпването на съответната лунна фаза и тогава храната е течна – вода, чай или прясно изцеден сок.

фреш

Понякога спазваме и следния ден в семейството – разтоварващ ден на вода – най-често това е ден петък от седмицата. Последното хранене е в четвъртък вечерта, през следващия ден се пие само вода, със стайна температура, а захранването е в събота сутринта – най-често с прясно изцеден сок от 2 ябълки и 2 моркова, обедът е сварени на пара зеленчуци. Като се има в предвид, че почивните дни са дни за активно движение – разходка в планината или каране на колело – чувстваме се във форма.
Затова и тази статия, за да подредим нещата и да ви покажем, че е нещо изпълнимо и не означава ден дълъг, изтощителен, когато се чувстваме преследвани от чувство за глад.
Изберете варианта, който ви се струва най-подходящ за вас, а през кой ден от седмицата ще го направите изберете вие.
Най-достъпният начин да се избавим от няколко излишни килограма е да правим разтоварващи дни в месеца
Разтоварващите дни са необходими не само за поддържането на теглото, но и за прочистването на организма. Разтоварващ ден не означава, че трябва да се гладува – има много продукти, които могат да се употребяват през тези дни.

Ден на плодове и зеленчуци
Може да изберете ден само на плодове или само на зеленчуци. Ако решите да ги съчетаете в един ден, не ги смесвайте и на едно ядене, яжте само плодове или само зеленчуци. Те са полезни, защото съдържат малко калории, малко или никакви мазнини, както и фибри.
Стомахът лесно ги обработва, защото повечето от тях съдържат голям процент вода, което ги прави естествен диуретик. Намаляват запека и подуването на корема.

Ден на въглехидрати
Това е ден в който включваме менюто си, които съдържат наречени сложни въглехидрати. Те са богати на хранителни вещества, витамини и минерали, фибри, които благоприятстват прочистването на червата. На закуска хапнете овесена каша или киноа, на обяд сварен кафяв ориз, а на вечеря сварено жито или ечемик.

Дни на плодови и зеленчукови сокове
Пригответе си любимите ви сокове, които са богати на витамини. Приемайте ги през три часа.Това е същността на лунната диета.

Ден на вода
Това са 24 часа само на вода. Хубаво е да се пие вода, на два часа по една чаша (200 мл) със стайна температура. Внимавайте със захранването – започнете с изцеден сок и лека храна на следващия ден.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории