Последни Рецепти
Последни Статии

Рецепта за справяне с пролетната умора

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Спи ни се, чувстваме се непрекъснато уморени, не можем да се концентрираме, раздразнителни сме, скептични сме. Ако имате ли подобни симптоми, то вероятно сте жертва на пролетната умора, която е характерна за периода март-април.

beli slivi
Рецепта за справяне с пролетната умора

Вариант за закуска
Шепа житни кълнове
2 с.л. овесени ядки
1 ч.л. мед
1 ч.л. сусамов тахан
1 ч.л. пчелен прашец
Приготвяне:
Продуктите се смесват и се оставя за около 30 мин. Хапва се като закуска или самостоятелно хранене през деня

med pchelen prashec bee-pollen pix
Пчелен цветен прашец
Източник е белтъчини, въглехидрати, витамини, ензими, микроелементи. Влияе благоприятно върху дейността на стомашно-чревния тракт и жлезите с вътрешна секреция. За да се усвои като храна трябва да претърпи млечно-кисела ферментация. Препоръчва се да се приема по 1 ч.л. от дете и по 1 с.л. от възрастен през пролетта и есента заедно с кисело мляко.

bee pix

И още
Ако в менюто през пролетта се включат зелени храни, богати на хлорофил – през февруари различни кълнове, през март – първата коприва, спанак, зелен лук и чесън, зелени салати – организмът ще бъде по-силен.
Използвайте кореноплоди – моркови, червено цвекло, ряпа, гулия, целина за приготвяне на салата и на смутитата, като комбинирате с ябълки, портокали, грейпфрут.

Как да влезем във форма за пролетта

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории