Плетен козунак
Добави към моето меню
- 1кг брашно
- 5 яйца
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1 и 1/4 чаени чаши захар
- 250 гр мазнина
- 40 гр мая (1 пакетче)
- 1/2 чаена чаша орехови ядки
- 50 гр стафиди
- настъргана кора от 1лимон
- 2 сл захар за поръсване
Приготвя се козуначено тесто като към него се прибавят и стафидите. След първото втасване на тестото от него се късат парчета (6 парчета за 2 козунака), които се разточват върху масата във вид на руло. Вземат се по три и се изплитат. Поставя се върху намазана тава и се оставят да втасат отново. След това се намазват с разбитото яйце. Отгоре се поръсват с накълцани орехожи ядки и кристална захар и се пекат на умерена фурна
March 26 2005