Последни Рецепти
Последни Статии

Сладолед за Великден

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Сладолед за Великден
красива рецепта за Великден – козунак, сервиран като торта, а вътре пълен със сладолед, сушени плодове и карамелизирани ядки. Достоен десерт за великденската празнична трапеза

1 козунак, кръгъл с височина 8-10 см
500 гр сладолед
50 гр различни сушени плодове
50 гр карамелизирани ядки – бадеми, орехи

* На козунака от долната страна се отрязва капак.
* Козунака се издълбава и се напълва със сладолед в който са размесени захаросани ядки и нарязани на ситно сушени плодове.
* Така напълнения козунак се затваря с капака и се обвива в готварско фолио. Съхранява се във фризер.
* Преди да се сервира се изважда поне 1 час предварително за да се аклимитизира.
* Поднася се и се реже като торта.

Много ефектна и лесна за изпълнение рецепта.

По идея от готварски форуми

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории