Сладолед за Великден
Добави към моето меню
Сладолед за Великден
красива рецепта за Великден – козунак, сервиран като торта, а вътре пълен със сладолед, сушени плодове и карамелизирани ядки. Достоен десерт за великденската празнична трапеза
1 козунак, кръгъл с височина 8-10 см
500 гр сладолед
50 гр различни сушени плодове
50 гр карамелизирани ядки – бадеми, орехи
* На козунака от долната страна се отрязва капак.
* Козунака се издълбава и се напълва със сладолед в който са размесени захаросани ядки и нарязани на ситно сушени плодове.
* Така напълнения козунак се затваря с капака и се обвива в готварско фолио. Съхранява се във фризер.
* Преди да се сервира се изважда поне 1 час предварително за да се аклимитизира.
* Поднася се и се реже като торта.
Много ефектна и лесна за изпълнение рецепта.
По идея от готварски форуми