Пълнени шницели
Добави към моето меню
Пълнени шницели
500 г кайма
2 филии сух хляб
4 тънки филийки пушено филе
1 яйце
2 – 3 с.л. олио
1 каф. ч. прясно мляко
4 с. лъжици галета
щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
Махат се корите на филиите хляб и се размачкват с прясното мляко.
Прибавят се каймата, индийското орехче, сол и черен пипер.
Начуканите шницели се намазват от едната страна с белтъка на яйцето, а отгоре се слага парче от пушеното филе. Върху него нареждаме от сместа с хляба. Навиваме на рула и завързваме с конец.
Жълтъкът се разбива с олиото и малко сол.
Потапяме в сместа рулата, овалваме в галета и пържим до златисто. Сипваме малко вода и задушаваме 20 минути.
Поднасяме с много салата или пържени картофки