Последни Рецепти
Последни Статии

Печена пуйка

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • пуйка, патица или едро пиле – 1 бр.
  • ябълки – 3-4 бр.
  • мазнина – 2 с.л.
  • лук – 3 глави
  • моркови – 0,5 кг.
  • гъби (култивирани печурки) – 300 гр.
  • сол, млян черен пипер, чубрица, червен пипер – на вкус

  1. Изчистената и измита пуйка се посолява отвън и отвътре.
  2. Вътре в пуйката сложете нарязани ябълки (едната ябълка се оставя за после), които поемат по-тежката миризма на мазнината на пуйката.
  3. Сложете пуйката в тава с малко вода и печете всяка страна по половин час на силна фурна (220 градуса Целзий). На всеки 10 минути набождайте на няколко места за да изтече разтопената мазнина.
  4. Извадете пуйката от тавата и излейте течността.
  5. На дъното на тавата наредете нарязаните на колелца моркови, лука и гъбите. Залейте ги с 1 ч.ч. вода и мазнината. Отгоре сложете пуйката и поръсете с подправките.
  6. Сложете да се пече в умерена фурна (180 градуса Целзий) до зачервяване. От време на време поливайте със соса от тавата за да остане пуйката сочна.
Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории