Коледна пуйка със зеле
Добави към моето меню
Коледна пуйка със зеле
1 пуйка
1/2 кисела зелка
150 г бекон
1 глава лук
1 морков
2 с. л. олио
1 с. л. червен пипер
Пуйката се почиства и се нарязва на порционни парчета. Месото се слага в тенджера с кипяща вода, или в тенджера под налягане и се вари около 20 минути.
Лукът се нарязва наситно, беконът – на малки кубчета. Сипват се в дълбок тиган с предварително загрятото олио и се задушават, добавя се настъргания морков.
Зелето се нарязва наситно. Задушеният лук се подправя с червения пипер, добавя се нарязаното зеле и се налива част от бульона на пуйката.
След това се слага пуешкото месо, разбърква се със зелето и всичко се прехвърля в тава.
Ястието се пече до готовност в предварително загрята фурна при температура 200 градуса
Тази рецепта може да бъде приготвена с пиле или с част от порционните парчета от пуйката, бялото месо може да бъде оставено за приготвяне на хапки с месо или китайско ястие.