Солена торта – предястие
Добави към моето меню
Солена торта – предястие
рецепта Донка Добрева
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Искам да ви представя и едно много бързо, лесно, вкусно и ефектно предястие, без което нашите празници също не минават.
Солена торта
Необходими продукти
1-1,5 кг. Картофи – обелени и сварени
50 г масло
1 майонеза
1 кутия царевица /малка/
100 г грах /сварен, ако е замразен/
1-2 кренвирша /нарязани на ситно/
4-5 бр.кисели краставички /нарязани на ситно/
1 сварено яйце /настъргано/
100 г настърган кашкавал
6-7 бр маслини – нарязани на ситно
Сварените картофи намачкваме с маслото и сол на вкус.
Вземаме 1/3 от картофите и оформяме основата на тортата /като блат/.
Намазваме с майонеза и започваме да редим оставалите, ситно нарязани продукти.
От горе разстиламе отново картофи, майонеза и от нарязаните продукти.
Завършваме тортата с картофи и намазваме с майонеза
За украсата на тортата е въпрос на въображение.
Авторката прилага снимки на две различни на вид апетитни солени торти – приготвени с едни и същи продукти