Последни Рецепти
Последни Статии

Спанакът помага за отслабване

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Спанакът помага за отслабване
Спанакът е полезен. Това е известен факт. Може да присъства през цялата година на нашата трапеза и да приготвяме различни и вкусни
Рецепти със спанак

А знаете ли, че спанакът ни помага да отслабнем

spanak

Специалисти от университета Лунд (Lund University, Sweden) са установили, че редовната употреба на спанак спомага за намаляване на теглото.
Ефектът се крие в съдържанието на
Тилакоиди
В изследването са вземали участие 38 жени. Всяка сутрин денят им е започвал със зеленчуков фреш. Едната половина са получавали и по 5 г изцеден сок от спанак. Участничките не са знаели какво съдържа техния зеленчуков сок. Следвали са специална диета, били са ограничени в своето хранене и са се занимавали със спорт в продължение на 3 месеца.
Като резултат, групата, която имала спанак в менюто си отслабнала средно с 5 кг, а контролната група – с 3,5 кг. Интересно е още, че участничките от първата група не са изпитвали желание към вредна храна и по-бързо свиквали със здравословното меню.По мнение на учените, спанакът намалява с 95% желанието.
Тилакоиди способстват образуването в организма на човек на хормон на ситостта –лептин и спомага да се спазва диета, като се забравя за мазна и вредна храна.
Затова обърнете внимание на спанака и го включвайте редовно в своето меню.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории