Подправки за по-добър имунитет
Добави към моето меню
Подправките се използват от хиляди години. Те не само подобряват вкуса на ястията, но и помагат на тялото ни в борбата с болестите, особено през зимата. В студеното време е много важно да се грижим по-отговорно за здравето си и да включим в диетата си храни, които подпомагат имунната система на организма. Подправките ще ви помогнат много по този въпрос.
Подправки за по-добър имунитет
– Джинджифил
– Канела
– Риган
– Кардамон
– Куркума
– Розмарин
– Салвия
– Босилек
– Черен пипер
Натурални средства за профилактика на грип
В традиционната индийска медицина аюрведа подправките се използват за повишаване на имунитета и защита от простудни заболявания.
Това са черен пипер, босилек и джинджифил. Затова е хубаво да включваме тези подправки в рецептите, които приготвяме, като профилактика и лечение на простудните заболявания.
Трябва да се избягват студените напитки и храна. Ако храната е била, съхранявана в хладилник, тя може да бъде затоплена в микровълнова фурна, без това да се отрази на нейните вкусови качества. Или претоплена на котлона или фурната. В студените дни храната е по-вкусна, ако е топла.
Подправките босилек, джинджифил и черен пипер активизират защитните функции на нашия организъм. Имунната система укрепват и богатите на витамини плодове и зеленчуци.