Пикантни гъби
Добави към моето меню
Пикантни гъби
гъбите присъстват в нашето меню през цялата година, а в студеното време са една от най-достъпните и свежи храни в магазина. Много подходящи са и за времето на пости, също така са и диетичен продукт. Подходящи са и при разделно хранене. Освен като основно ястие или гарнитура може да поднясяме гъбите и като салата. След любимата салата гъби със зелен лук
Салата с пикантни гъби
300 гр гъби (печурки)
1-2 скилидки чесън
1 малка червена чушка, люта по желание
лимонов сок, около 1 с.л.
1 с.л. зехтин
няколко стръка магданоз
* Гъбите се измиват. По-големите се срязват и се поръсват с лимонов сок
* Сухата червена чушка и скилидките чесън се нарязват на ситно
* В дълбок тиган се загрява зехтина и се добавят гъбите, чушката и чесъна. Гъбите се разбъркват около 10 минути, до готовност
* Сервират се и се поднасят още топли, поръсени с нарязан на ситно магданоз.