Задушени зеленчуци
Добави към моето меню
Задушени зеленчуци
любима гарнитура, обичам задушени зеленчуци и добре приготвени са чудесен обед
1 буркан грах
500 г пресни картофи
5-6 моркова
1 връзка магданоз
2 с.л. олио
1 ч.л. мед
сол и черен пипер на вкус.
Картофите се сваряват и се настъргват или нарязват на ситно, отделно се сваряват морковите и грахът. Слагат се в един съд заедно със ситно нарязания магданоз, олиото, захарта. Овкусяватсе и се наръсва с черен пипер.
Задушава се на слаб огън, докато остане само мазнината.
Задушени зеленчуци по френски
3 моркова
1 консерва царевица
200г зелен боб (може и от консерва)
1 ч.ч. грах
1/2 глава карфиол, 2 ч.ч. розички от карфиол
2 с.л. растително масло
200мл течна сметана
магданоз
Почистете зеления боб и го сварете за 10 мин. (ако не е от консерва)
Морковите нарежете на ивички, а карфиола накъсайте на розички. Смесете зеленчуците и ги сипете в загрятото олио.
Разбъркайте ги, похлупете и задушавайте 15 мин.
След това прибавете сметаната и задушавайте още 5-10 мин.
Овкусете със сол и захар по свой вкус.
Поръсете готовото ястие с магданоз и сервирайте.