Последни Рецепти
Последни Статии

Празник на горнооряховския суджук

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Горнооряховският суджук е първият български продукт, включен в Европейския регистър на т.нар. защитени наименования за произход и защитени географски указания. Това се случва през 2011 г.
sudzhuk-GO-1

Празник на горнооряховския суджук
sudzhuk go praznik

В Горна Оряховица се провежда традиционно в началото на юни Празник на горнооряховският суджук. През 2016 г. е десетото издание, на 2-5 юни, на един от кулинарните символи на града – суджука. В досегашните издания над 50 хиляди жители и гости на града са изяли близо 10 тона суджук.
Тази година празникът ще бъде тридневен и програмата му включва много концерти и кулинарни състезания. Освен веселието на открито в градската градина за жителите и гостите на Горна Оряховица е отворена и експозицията за историята на суджука, каза директорът на музея Пламен Мадемов за БНР:
Една година отбелязваме от откриването на единствената и уникална експозиция “Горнооряховски суджук”. Това, което тази година е като допълнителна атракция, е една торта от горнооряховски суджук. Огромна торта, поне два метра. Ще имате удоволствието да я видите и разбира се, да я опитате, когато дойдете на празника на горнооряховския суджук.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории