Последни Рецепти
Последни Статии

Сушене на гъби

Добавено в Консерви и зимнина

Добави към моето меню

Сушене на гъби

Сушените гъби са истински деликатес. През зимата може да приготвим чудесна ароматна супа с тях. Може да се добавят и в други рецепти

pechurki
Сушени гъби печурки, домашно приготвени.

manatarki
Сушени гъби манатарки, домашно приготвени.

Как се приготвят сушени гъби
• Нарязват се на филийки гъбите
• Поставят се върху лист хартия за печене на тавата (голямата) на фурната и се пекат на 50 градуса за около 4 часа
• Гъбите може да се нанижат на конец и да се поставят на слънчево и проветриво място до пълното им изсушаване. Готова са, когато при натиск с пръст се чупят лесно
• Преди готвене се измиват с хладка вода и се държат няколко часа в купа със студена вода. Може да се залеят и с гореща вода, така са готови за около 10 мин.
• При едно от пътуванията в Родопите видяхме как на пружина от легло, изправена под ъгъл сушат гъби в големи количества

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории