Сушене на гъби
Добави към моето меню
Сушене на гъби
Сушените гъби са истински деликатес. През зимата може да приготвим чудесна ароматна супа с тях. Може да се добавят и в други рецепти
Сушени гъби печурки, домашно приготвени.
Сушени гъби манатарки, домашно приготвени.
Как се приготвят сушени гъби
• Нарязват се на филийки гъбите
• Поставят се върху лист хартия за печене на тавата (голямата) на фурната и се пекат на 50 градуса за около 4 часа
• Гъбите може да се нанижат на конец и да се поставят на слънчево и проветриво място до пълното им изсушаване. Готова са, когато при натиск с пръст се чупят лесно
• Преди готвене се измиват с хладка вода и се държат няколко часа в купа със студена вода. Може да се залеят и с гореща вода, така са готови за около 10 мин.
• При едно от пътуванията в Родопите видяхме как на пружина от легло, изправена под ъгъл сушат гъби в големи количества