Последни Рецепти
Последни Статии

Сутрин яжте яйца

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Яйцата са едни от най-достъпната храна. И като цена и като ползи за здравето. И може да се приготвят много рецепти с тях.
6 причини да консумирате яйца всекидневно

Бъркани яйца помагат срещу сънливост
Бърканите яйца са най-добрият начин да събудите мозъка си рано сутрин, смятат учени от университета в Кеймбридж.

Бърканите яйца са идеалната закуска, която зарежда с енергия през целия ден. Кафето събужда организма, но ефектът му трае около два часа. За разлика от него яйцата съдържат протеини, които отлично тонизират мозъка.

egg shuplecova
По две яйца на ден за добра формаЯжте яйца на закуска
Учени от Харвардския университет под ръководството на проф. Дейвид Лудвиг препоръчват да ядете на закуска по едно или две яйца, когато ви предстои нервен, напрегнат ден.

Закуска, която помага при стрес
Според специалистите яйцата повишават емоционалната устойчивост и помагат да се справим при стресови ситуации, с пристъпи на паника. Чистият протеин и гама микроелементите от жълтъка блокират рязкото отделяне на хормона на стреса адреналин.

Яйцата са източник на витамините от групата В (в това число и витамин В6, предпазващ нервната система) и на протеини, а цветното зеле е богато на витамините А, К и на калий. Тиквените семки съдържат цинк, полезен за имунната система, и магнезий, който побеждава тревожността.

Учените от Колумбийския университет от своя страна препоръчват да се борим със стреса с помощта на специална диета. Те предлагат на закуска омлет с броколи. Към него е добре да се добави тиквен сок или купчинка тиквени семки. Със семките може да се посипе омлетът или да се направи салата със сварени яйца и семки.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории