Последни Рецепти
Последни Статии

От чай за отслабване няма полза

Добавено в Диети

Добави към моето меню

С чай за отслабване се отслабва когато отидеш в гората да го набереш. И то няколко пъти.
Това беше преди години в разговор с Ина. Оказва се, че и водещи диетолози са на това мнение

tea diet pix

Диетолози: От чайовете за отслабване няма полза
Няма доказателства, че специалните чайове, рекламирани като средство за отслабване, са ефективни, пише „Дейли Мейл“, като цитира Мелани Макгрис от Дружеството на диетолозите в Австралия.
Според диетоложката чаят може да служи само като допълнение на диетата и като евентуален заместител на пакетирани сокове и други не толкова полезни напитки.

Максималният ефект, който може да се постигне с пиене на чай за отслабване, е т.нар. прочистване на организма. (публикацията е от 2006 г.)

Експертите съветват да не се дават пари за специални чайове за отслабване, а да се купува обикновен черен или зелен чай, който е по-евтин, а също така да се ядат повече плодове и да се спортува.

enyovden buket az

Нашият съвет е прекарвайте колкото може повече време сред природата в движение. При всяка разходка откъсвайте по няколко стръка мащерка, риган или кантарион, цвят бъз, лайка или невен… според сезона и времето, почти всяка тревичка е лек за дадена болежка… Така ще прекарвате повече време в движение, ще релаксирате, ще се справите със стреса, защото се оказва, че за намаляването на стреса помага поне 30 мин разходка по възможност покрай вода… Това е сигурен начин да пиете чай, да отслабнете, да бъдете по-здрави и с по-добро настроение.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории