Тортия
Добави към моето меню
Тортия
рецепта Ева Налбантова
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Тортия
Продукти:
6 картофа
4 яйца
сол на вкус
Приготвяне:
Картофите се нарязват с белачка за картофи.
После се пържат в повече мазнина ( да станат пържено-варени )
Слагат се в купа и се смесват с 4 добре разбити яйца ( яйцата да станат на пяна ) и сол на вкус .
Сместа се разбърква добре .
Готовата каша се изсипва в тиган ( тигана да е тефлонов и да е на мазнен е една ,две капки олио ) като се запържи от едната страна се обръща от другата ( за по лесно похлупваме тигана с една по голяма чиния и обръщаме )