Последни Рецепти
Последни Статии

Усукана баница

Добавено в Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Усукана баница

4 яйца
400 мл прясно мляко
150 гр краве масло
250г сирене
15г мая брашно
брашно, за замесване на меко тесто

Маята се разтваря със сол в малко вода и с нея, млякото, белтъците и брашното се меси умерено твърдо тесто .
От него се правят 12 топчета, които се разточват леко и се лепят 3 по 3 с маслото.
Точат се на тънък лист, мажат се със смес от сиренето и жълтъците.
Всеки лист се навива на руло и се усуква добре на две страни, преди да се увие на охлюв.
Когато по този начин всички кори се обработят и се наредят в намаслена тава, отгоре се мажат със същата плънка.

Нарязват се парченца масло и се слагат върху баницата, след което се пече в силна, а по-късно – в умерена фурна.

Използвани маркери:
баница

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории