Усукана баница
Добави към моето меню
Усукана баница
4 яйца
400 мл прясно мляко
150 гр краве масло
250г сирене
15г мая брашно
брашно, за замесване на меко тесто
Маята се разтваря със сол в малко вода и с нея, млякото, белтъците и брашното се меси умерено твърдо тесто .
От него се правят 12 топчета, които се разточват леко и се лепят 3 по 3 с маслото.
Точат се на тънък лист, мажат се със смес от сиренето и жълтъците.
Всеки лист се навива на руло и се усуква добре на две страни, преди да се увие на охлюв.
Когато по този начин всички кори се обработят и се наредят в намаслена тава, отгоре се мажат със същата плънка.
Нарязват се парченца масло и се слагат върху баницата, след което се пече в силна, а по-късно – в умерена фурна.
Използвани маркери:
баница