Пилешко “Fu-yung”
Добави към моето меню
Пилешко “Fu-yung”
2 пилешки филета
2 белтъка, леко разбити
1 с.л. размито нишесте ( 4 части нишесте, разбити с 5 части студена вода)
2 с.л. мляко
олио за пържене
1 зелена салата, разделена на отделни листа
1 ч.ч. пилешки бульон
1 с.л. китайско оризово вино или сух шери
2 с.л. зелен грах
няколко капки сусамово олио
1 с.л. ситно нарязана шунка, за гарниране
Нарежете на ситно пилешкото филе, добавете леко разбитите белтъци, размитото нишесте, млякото и сол на вкус. Разбъркайте много добре.
Загрейте уока, добавете олио, загрейте го и добавете сместа от белтъци и пилешко. Не разбърквайте, а само с лъжицата поливайте със сгорещена мазнина белтъците, докато се стегнат. Извадете и отцедете докато цветът е все още бял.
Отлейте излишната мазнина, оставете 1 с.л. в уока, загрейте и добавете листата от салатата. Пържете около 1 минута, леко посолете и добавете бульона. След като заври, добавете пилешкото, оризовото вино и граха и разбъркайте добре. Поръсете със сусамовото олио, гарнирайте със ситно нарязаната шунка и сервирайте.
Използвани маркери:
китайска кухня,рецепти китайска кухня,kitaiska hrana,китайска храна