Последни Рецепти
Последни Статии

Винария 2020

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: Международната изложба за лозарство и винарство Винария 2020
Къде: Международен панаир Пловдив
Кога: 19 до 23 февруари 2020 г.

Магията на виното и кулинарията разкрива своето очарование в атрактивна среда и завладяваща атмосфера.
28-ото издание на „Винария“ събира заедно представители на бизнеса от различни сектори на лозарството и винарството. Така се създава платформа за взаимодействие между тях, чрез която могат да разширят своето присъствие на пазарите.

vinaria 2020

За първи път: Над 20 продукта се състезават в първия по рода си конкурс „Нов продукт на българския пазар“

Програмата включва:
Технологична зона – пътят на виното от лозята до оборудването за преработка и съхранение
Град на виното и деликатесите – сцена за премиери на нови колекции вина, спиртни напитки, храни и деликатеси пред специалисти и потребители
Дегустации и майсторски класове – повече знания и умения за разгадаване на магията на виното и за неговото предлагане
– Международната изложба „Фудтех“ – изложение на здравословни храни, висококачествени месни и млечни изделия, плодови и зеленчукови консерви, гурме линии, специалитети от различни национални кухни.
– Изложба „Вкусове от Италия“ – изложение и договаряне на изделия от италианската кухня – вино, паста, сладкиши…

И още: Най-награждаваната водка в света, мавруд с листенца от роза, 15-годишна ракия, грузинско бренди – това са само част от напитките, които присъстват в селекцията на „Винария 2020“.ят Град на виното и деликатесите.

Български бутикови изби ще представят колекции, съхранили качествата на местни сортове. Чара на неотлежалото вино демонстрират производители от района на Странджа. Бутилирането без отлежаване помага да се запази свежият плодов характер на местните вина, обясняват те.

Мавруд, ферментирал с листенца от роза, е в специалната колекция на известна винарна от района на Пловдив. Тя ще покаже също оранжево и снежно вино. Оранжевото вино е от сорта траминер. Снежното вино е десертно вино, подобно на токайското. Не всяка година има подходящи климатични условия за направата му. За да се получи, първо трябва да завали сняг, от студа гроздето стафидира, а след това веднага се бере.
wine-roses
На младини имай любов и рози, а на старини — приятели и вино.
Ракия, отлежавала 15 години, ще бъде представена за първи път на изложбата. Тя е създадена от отбрани сортове българско грозде, като серията е лимитирана до 6000 бутилки.

На „Винария 2020“ гостува най-награждаваната водка в света, получила 72 международни награди и обявявана шест пъти за най-добрата в клас „Суперпремиум“. Произвежда се в Полша, като се съчетават вековните традиции и съвременните методи.

Една от изненадите на изложбата ще са готовите шотове. Забавните миникоктейли са с вкус на ликьор, кафе, праскова, ягода, боровинка, ирландски крем, а съдържанието на алкохол е 16%.

Резултат от дългогодишни експерименти е новият вариант на прословутите португалски вина – те вече са подходящи за коктейли, защото са ориентирани към по-млада публика. Дистрибуторите ще презентират и грузинско бренди от известната дестилерия „Сарадишвили“.

Вкусове и аромати от Венецианския път на виното изпъстрят колекцията на друг участник в изложбата. Посетителите ще опитат прочутото просеко, чиято родина е провинция Венеция. От това типично вино ще бъдат представени и продукти в клас „Супериор“, разкриващи цялата му красота.

„Винария 2020“ ще демонстрира също последно поколение технологии и техника за бранша. Специалистите ще видят повече иновации, чрез които производството може да отговори на най-стриктните изисквания.

Трите изложби са част от единствения на Балканите мегафорум за агробизнес, вино, храни и оборудване заедно с Международната селскостопанска изложба „Агра“. Очаква се над 40 000 посетители от България и Европа за разгледат панорамата, обхващаща целия път от нивата до трапезата.

Винария 2018

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории