Винен кебап
Добави към моето меню
Рецепта за класическото и любимо на всички ястие
Винен кебап
1 кг. свинско месо, нарязано на хапки
3-4 глави лук
2-3 праза
1 ч.ч. червено вино
1 лъжичка брашно размито в студена вода
2-3 дафинови листа
червен пипер
черен пипер на зърна
3 с.л. доматено пюре
Месото и лука се слагат в тенджера и се задушават докато лука омекне и се поизгуби. После се добавя една лъжичка червен пипер и се долива вода колкото едва да покрие месото.Вари се докато месото полуомекне.Прибавят се виното, брашното, размито с доматеното пюре и малко вода, дафиновите листа и черният пипер и се вари до готовност..
Поднася се с картофено пюре или варен ориз.
Вареният ориз може да се оформи в чашки и да се гарнира отстрани в чинията с клонка магданоз.
Може да се смеси с малко, с по 2 с.л. сварен грах, царевица и моркови, нарязани на дребно.
Картофеното пюре може да се оформи на купчинка в средата на чинията и отгоре да се сипе кебапа при сервирането.
А за тези, които са на разделно хранене класическа салата от зеле и моркови.
Това е любимото ядена на сина ми.
НЕКА ПЪРВО ГО СГОТВЯ,СЛЕД ТОВА ОПИТАМ И ПОСЛЕ ЩЕ КОМЕНТИРАМ!!!!!!!
много е хубаво ясте за всеки повот бързо се готви не е със много продукти и е със виликолепен вкус
Ястието става невероятно вкусно!Няма да съжалявате!
За първи път го правя. Получи се много вкусно само че стана мааалко редичко, но за следващия път ще имам едно на ум.
Ястието е страхотно. Но май в рецептата е пропуснато да се напише – СОЛ -.Аз лично сложих 1 ч.л.
В рецептите, к’ публикувам винаги, почти винаги липсва сол. Така е от 1989 г. използвам сол само като консверватор за туршии и кисело зеле. продуктите в магазина съдържат достатъчно много натриев хлорид, предпочитам вкуса на пресните подравки
Ммммм, благодаря за рецептата :)Снощи я опитах и стана невероятно вкусно-приятелят ми остана много доволен и приятно изненадан :)!
http://gotvarstvo.bg/a/vinen_kebap
http://gotvarstvo.bg/a/vinen_kebap