Последни Рецепти
Последни Статии

Най-вредната напитка за децата

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Най-вредната напитка за децата

Ако сте се питали коя е най-вредната напитка, то американски учени дават отговор на този въпрос. Оказва се, че децата я харесват.
Екип учени под ръководството на Ерик Стейс са изяснили, че много вредна за здравето е любимата напитка на децата – млечния шейк. Защото съдържат много мазнини и захар.

banana2
рецепта за Бананов шейк

Било проведено изследване с участието на 100 ученика в средните класове на които предлагало млечен коктейл с вкус на шоколад. Оказало се, че организмът на детето реагира на такива напитки като на наркотично вещество. Огромните количества захар, които съдържат, стимулират центъра на удоволствие.
Освен това, захарта се намира в опасно съчетание с мазнините в млякото. Такава смес може лесно да доведе до затлъстяване.
Една порция млечен коктейл съдържа дневната норма калории за възрастен човек и превишава дневната норма от мазнини.
Публикация в The New York Times с препратка към The American Journal of Clinical Nutrition

Като допълнение – зависи какво се разбира под млечен шейк. В магазините се предлага голям асортимент от напитки от мляко с добавки на плодове, шоколад, захар и още неща. Такива напитки не се препоръчват. Но да разбиете 1 банан с 200 мл мляко или 100 г ягоди, без да добавяте захар, а да го приготвите заедно с детето – това е нещо различно и е вкусно

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории