Пилешки крилца със сусам
Добави към моето меню
Пилешки крилца със сусам
Рецепта за мариновани в соев сос, мед и чесън, запържени със сусам и задушени, тези крилца ще задоволят и най-изискания вкус, чудесно мезе са и можете да изненадате приятно с тях
1 кг пилешки крилца, 1 опаковка
2 с. л. олио за пържене
1-2 с. л. сусам
за маринатата:
2 стръка пресен чесън (1 ч.л. чесново брашно или стрит чесън)
2 -3 с. л. соев сос
2 с. л. пчелен мед
1 с. л. олио
1/2 ч. л. сух джинджифил
сокът от 1/2 лимон
1 с.л. ракия
В купа се смесват наситненият чесън, лимоновият сок, медът, соевият сос, олиото, ракията и джинджифилът. Маринатата се разбърква, в нея се поставят пилешките крилца и се натриват добре. Оставят се за няколко часа в хладилник, като периодично се обръщат.
Маринованите крилца се подсушават добре и се пържат в предварително загрятата мазнина. Това става най-добре в уок с капак, но може и в тенджера да се направи. След 1 минута се обръщат, налива се маринатата и се задушават под капак 8-10 минути. Аз ги иЗПържвам във фритюрника, отцежданм излишната мазнинаи тогава ги орехвърлям в уока и наливам маринатата.
Щом са готови крилцата се поръсват със сусамово семе.
Най-добре така приготвените крилца се съчетават със салата от зеле, косло.
Рецепта за салата колосло от зеле и ябълки:
500 г бяло зеле
2 зелени ябълки
за заливката:
5 с. л. кисело мляко
3 с. л. майонеза
1 ч. л. горчица
1 с. л. мед
Киселото мляко, майонезата, горчицата и медът за дресинга се смесват и се разбиват с тел.
Зелето и ябълките се нарязват на ситно или се настъргват. Салатата се залива с дресинга, разбърква се добре и се оставя да отлежи поне 30 минути.
Рецепта за любимата ми салата колсло
Салата колсло със старомодна сладко-кисела заливка
20.11.2005