Последни Рецепти
Последни Статии

Яжте ядки и сушени плодове

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Яжте ядки и сушени плодове
Ако почувствате глад между основните хранения – доброто решение е шепа ядки, сушени плодове или един банан. Или след физическо натоварване, Не посягайте към различните снаксове, бисквити, сладкиши, вафли, които ни изкушават в магазина и от рекламите. И не ги дръжте на удобно място до вас, защото неусетно може да изядете цял пакет бисквити докато сте пред компютъра.
Солети, пуканки и снакс – вредни за нашето здраве

Защо са полезни ядките и сушените плодове като междинно хранене? Защото са богати на хранителни вещества, които освен, че зареждат с енергия, могат да облекчат някои здравни проблеми.
Смокините са богати на фибри и подпомагат процеса на храносмилане. При запек няколко сушени смокини може да облекчат състоянието. Може да се добавят към чаша топло прясно мляко.
smokini susheni

– Бадемите са полезни при високо кръвно налягане. Според данни на проучване хранителният режим, с богато съдържание на тези ядки, помага за поддържане нормалните нива на кръвното налягане.
bademi

Кашуто намалява риска от развитие на сърдечно заболяване сред страдащите от диабет. Освен това, те доставят на организма и полезни мазнини, фибри, калий и антиоксиданти.

Орехите са особено полезни. Според изследване за мъжете между 21 и 35 години консумацията на 75 г орехи дневно се свързва с подобряване качеството, мобилността и жизнеността на сперматозоидите. Това твърдят изследователи от Калифорнийския университет в САЩ.
orehi

– Фурмите са полезна храна срещу сърдечносъдови заболявания. Съдържат високи количества желязо, което предотвратява развитието на анемия. Консумацията на 100 г фурми осигурява и около 656 мг калий, който понижава риска от развитие на сърдечносъдови заболявания.
furmi

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории