Последни Рецепти
Последни Статии

Задушени пържоли

Добавено в Ястия с телешко

Добави към моето меню

Задушени пържоли
рецепта от полската кухня

8 телешки пържоли (от бута)
5-6 с. л. олио
500 г моркови
1/4 от глава целина
4-5 корена от магданоз
3-4 ябълки
1 зелка
по 1/2 връзка магданоз и копър
5 ч.ч. телешки бульон (от кубче) или вода
черен пипер на вкус

След като пържолите се начукат леко, се наръсват с черен пипер. Оставят се за 2 часа в хладилника, а след това се запържват и от двете страни, но така, че отвътре да останат леко сурови.

Морковите, корените магданоз, целината и ябълките се нарязват на кубчета и се задушават в същата мазнина. В дълбока тенджера се изсипват задушените зеленчуци, а върху тях се нареждат пържолите и отгоре нарязаното на ивици зеле.

Залива се с кипящ бульон. Притиска се с чиния и се вари на бавен огън до омекване.

При сервиране се наръсва със ситно нарязаните магданоз и копър.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории