Пияни пържоли
Добави към моето меню
Пияни пържоли
4 свински вратни пържоли
за маринатата:
200 мл червен пелин (червено вино)
2 скилидки чесън
1 глава лук
10 зърна черен пипер
1 дафинов лист
1/2 индийско орехче
3-4 щипки смлян кориандър
1 щипка бахар
В подходящ съд се наливат 500 мл вода, след това се добавя виното, слагат се нарязаният наситно лук, скилидките чесън и останалите продукти за маринатата.
Свинските пържоли се начукват и се слагат в маринатата. Оставят се да престоят в нея около 12 часа на хладно, в хладилник.
Маринованото месо се пече на скара от двете страни. Може да се поднесе със салата и гарнитура по избор, но хубавото вино е задължително.
Хубаво е виното на масата да бъде такова, каквото е използвано за мариноване. Никога не правете компромис и не слагайте подозрително евтино или накачествено вино в храната.