Последни Рецепти
Последни Статии

Храни, които помагат да се сдобием със слънчев тен

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Лятото е време за море и плаж. И за планина. За много слънце. Наясно сме, че може и да поизгорим, знаем, че трябва да се пазим и от слънчевите лъчи, но правим всичко възможно, за да получим красив тен.

За да се получи равен и красив слънчев загар, а на кожата да се нанесе най-малко вреда трябва да се спазват няколко правила
– Изложени на слънце е най-добре да бъдете в движение, т.е. да играем, да се разхождаме, да бъдем на поход в планината, а не излегнали се в шезлонга в най-силното слънце
– Да изберем правилното слънцезащитно средство
– Да се храним съобразно горещото време и в менюто ни да присъства продукти, които спомагат за слънчевия тен. Кои са те?

Какво да ядем за да имаме хубав слънчев тен

strawberry lemon pix

Някои храни наистина могат да помогнат по-бързо да се сдобием с приятен и равномерен загар. Включвайте във вашето меню повече моркови, праскови, кайсии, диня, домати, грозде.

Храни за супер слънчев тен

Вода – Въпреки че водата не съдържа витамини, тя все още е важна за кожата ни, за да може тя да изглежда прекрасно и да функционира правилно.

Плодове – праскови, нектарини, кайсии, диня – освен, че са вкусна храна, те освежават и хидрират.

Моркови – вероятно вече сте чували за многото ползи за кожата ви от яденето на моркови. Когато се ядат сурови, морковите запазват всичките си полезни свойства. Може да ги хапвате нарязани на пръчици с лимонов сок – вкусни са така.

Яйца – Жълтъкът е с високо съдържание на витамин А, важен за кожата.

Сирене – Сиренето има високи нива на селен, което не само помага да се предпазим от слънчево изгаряне, но и помага да хванем хубав тен, както и да забавим цялостното стареене на кожата си.

Спанак – Много е казано за ползите от спанака и зеленолистните, оказва се, че са чудесни и за създаването на добър тен.

Манго – Не е типичен плод за нашите ширини, но ако имате възможност да го хапвате е добре да знаете, че Мангото съдържа огромно количество витамин А, повече от всеки друг плод.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории