Последни Рецепти
Последни Статии

Детокс диета през пролетта

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Детокс-диета през пролетта
Очакване за пролет

С диетите през това време на годината – края на зимата началото на пролетта – трябва да сме внимателни. Не трябва да ограничаваме рязко организма от храна и необходимите му витамини и минерали. По-добрият вариант е да изберем правилен режим на хранене и продукти, както и количеството вода, което приемаме.

kokicheta

През пролетта организмът се обновява, както и цялата природа, затова времето е подходящо за различни програми за прочистване на организма. Ако ви тревожат килограми в повече или имате неприятни усещания и чувствате организма си задръстен може да опитате детокс диета. Така вашият организъм ще изпитва по-малко стрес и ще бъде подготвен за пролетта.
Класическата детокс диета предполага преход към меню, което включва плодове и зеленчуци. През първата половина на деня може да се консумират плодове без ограничение, а през втората – зеленчуци. така както ви харесват пресни, свежи, печени, на пара, сварени. Ето един вариант за детокс диета, която може да спазвате в продължение на една седмица
Детокс-диета

woman water pix 1

Прочистваща диета
– Сутрин, на гладно, изпийте 2 чаши вода на стайна температура като прибавите и сок от един изцеден лимон
– След половин час изяжте един плод (грейпфрут, портокал) и след това купичка каша – овесена, от нешлифован ориз или просо, като я овкусите със зехтин студенопресован
– За обед и вечеря пригответе зеленчуци на пара, с малко зехтин, лимон и зелени подправки
– Ако чувството за глад е силно може да включите в менюто си 100-200 г бобови култури или немазно месо от птици
Добре действа на очистването на организма чай от тулси. Това е смес от листа и цвят от Vana, Rama и Krishna босилек. Не съдържа глутен и кофеин. В Индия Тулси е обявена за “Кралицата на билките” и е почитана, като свещено растение с лечебна сила. Този чай се използва в аюрведа и заменя напитките, които съдържат кофеин. Разбира се може и да пиете билков чай по ваш вкус, както и чай от джинджифил.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории