Каша от зелен лук и яйца : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Каша от зелен лук и яйца

Добавено в Аламинути, Ястия с яйца

Добави към моето меню

Каша от зелен лук и яйца
Това е рецептата на баба със зелен лук и яйца, което ни правеше през пролетните ваканции. Толкова е вкусно, че и до днес не мога да го направя такова, каквото беше в детството ми.

2 връзки зелен лук
2 с.л. олио
2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
4 яйца
сол и черен пипер на вкус
1 ч.ч. топла вода

* Зелената част на лука, перата режем на 2 см парчета, а бялата част на ситно и я задушаваме с олиото, малко вода и червения пипер;
* Добавяме брашното, разбъркваме и наливаме останалата вода;
* Когато кашата заври счукваме яйцата и рабъркваме;
* Варим до готовност на яйцата.

Идея: Ястието много добре се съчетава със сирене. Поднася се с много зелена салата.

Може да се приготви и във вариант на дюканска рецепта, но тогава брашното се заменя с овесени трици.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории