Ръжени бисквити : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Ръжени бисквити

Добавено в рецепти за деца, Тестени ястия и прибавки, Хляб, питки

Добави към моето меню

Ръжени бисквити за закуска
Рецепта за бисквити – ръжено брашно, моркови и сирене – здравословна и вкусна закуската е готова

1 и 1/2 ч.ч. ръжено брашно
1 ч.ч. бяло брашно, тип 500
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
50 мл олио
2 моркова

за гарниране:
100 гр настъргано твърдо сирене
2 с.л. олио

* Морковите се настъргват на ренде;
* В купа се смесват брашната и се добавят настърганите моркови и се смесват;
* Добавя се киселото мляко в което е разтворена (шупнала) содата за хляб, олиото и се омесва меко тесто;
* Разточва се върху набрашнен плот с дебелина около 2 см кора и се нарязва с остър нож квадрати. Ако ги приготвяте за деца можете да ги изрежите с форма за сладки;
* Тавата се намаслява леко (аз ползвам спрей с мазнина, така се получава тънък филм) и се подреждат бисквитите, като се оставя разстояние между тях;
* Намазват се леко с олио и се поръсват с настърганото сирене;
* Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 15 мин, до готовност.

Идея: Бисквитите може да се поръсят със сусам, вместо със сирене – вкусът е различен. Бях приготвила и двата варианта, но тези със сирене се радваха на по-голямо уважение

Обичам да приготвям бисквити вместо хляб когато сме на вилата и камината е запалена. Необходими са ми 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. кисело мляко и лъжичка сода, замесват се минути и след 20 мин са изпечени, ухаеши … мирише на дом тогава. Разбира се правя какви ли не импровизации с брашното, комбинирам с ръжено, грахам, пълнозърнесто, овесени ядки, пшеничен зародиш, добавям зеленчуци, маслини, сирена, да ги поръсвам с маково семе, сусам, тиквени или слънчогледови семки …

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории