Последни Рецепти
Последни Статии

Кордон бльо

Добавено в Френска кухня, Ястия с пиле

Добави към моето меню

  • 4 пилешки гърди
  • 100 гр кашкавал
  • 100 гр пушено филе или шунка
  • черен пипер на вкус
  • за панировката
  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. царевично брашно
  • олио за пържене

Начуквате филето внимателно, като започвате от средата, да стане като лист. Подправяте на вкус с черен пипер. Върху гилето се слага филийка кашкавал и парче шунка (или филе) и се прегъва на две. Краищата притискате хубаво и “заключвате” хубаво с клечка за зъби.

Приготвяте панировка от разбитите яйца и царевичното брашно (галетата) панирате и пържете до златисто в сгорещено олио.

Сервира се с резен лимон и свежа салата.

July 15 2005

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории