Последни Рецепти
Последни Статии

Алкохолът не е оправдание за лошо поведение

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Учени от университета на Мисури доказаха, че алкохолът не влияе на личността ни и не може да извини лошото държане, когато сме прекалили с пиенето, съобщи в. “Дейли мирър”, цитиран от БТА.

Макар и мнозина да смятат, че човек е съвсем различен, когато е пиян, изследователите не отчитат подобна промяна.

alkohol zhena vredi
Разкриха защо алкохолът ни се услажда след първата чашка

За да го докажат, те направиха опит сред 156 доброволци. Целта беше да сравнят как хората, които пият алкохол, виждат собствените си действия, и как експертите ги оценяват, използвайки “5-факторен модел на личностните черти”.

Две седмици предварително членовете на групата попълниха подробни въпросници как възприемат личността си, когато са пийнали и когато са трезви. След това бяха поканени да пият заедно в университета, докато учените ги наблюдаваха.

На участниците бяха дадени различни задачи и игри, в които да откроят черти от характера си, като качества на лидер, конкурентоспособност и способност за създаване на приятелства.

“Участниците казаха, че са се чувствали различно във всички категории от 5-факторния модел на личностните черти. Но това, че стават по-комуникативни и социални, е единственият фактор, при който имаше ясно откроена разлика след употребата на алкохол и в състояние на трезвеност”, каза доктор Рейчъл Уиноград.

Алкохолът най-често проваля диетата
Алкохолът е признат за канцероген

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории