Динята намалява холестерола
Добави към моето меню
Динята, вкусният плод на лятото, е и полезна. Спомага за намаляване на лошия холестерол и ипредотвратява развитието на сърдечни заболявания.
Резултатите от изследвания показват, че
редовната консумация на диня води до двойно намаляване лошия холестерол,
който причинява запушване на артериите и води до развитието на сърдечно-съдови болести.
Здравословният ефект на динята се крие в аминокиселината цитролин, която отпуска кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението. Цитролинът защитава функцията на сърцето, тъй като спомага за намаляване на кръвното налягане,
В предишни изследвания учени от университета “Пърдю”, САЩ, откриха също, че честото похапване на диня може да предотврати качването на излишни килограми и води до намаляване на мастните натрупвания в кръвоносните съдове.
Динята подобрява метаболизма, съдържа аргинин, аминокиселина, която влияе на обмена на веществата и спомага за намаляване на теглото.
Това превръща динята в идеален плод за лятото.
Диета с диня
100г диня съдържат само 35 калории
Източник „Дейли Мейл”