Бърз ябълков сладкиш
Добави към моето меню
Бърз ябълков сладкиш
рецепта класика за сладкиш с ябълки – невероятно вкусен и ароматен
1 франзела
100 гр краве масло
4-5 ябълки
5 с.л. захар
4 яйца
1/2 литър прясно мляко
1/2 ч.л.канела
4 с.л. овесени ядки
1/2 ч.ч. орехи
* Тавичка за печене се намазва обилно с краве масло, а останалото масло се разтапя;
* Франзелата се нарязва на филиики и се нареждат плътно една до друга;
* Ябълките се обелват тънко, почистват се от семенната част и се нарязват на тънки филииики, които се поредждат върху франзелата, като се застъпват;
* Разтопеното краве масло, овесените ядки и начуканите на едро орехови ядки се смесват, ароматизират се с канела и се разпределят върху ябълките;
* Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 мин;
* Сладкиша се изважда от фурната и се залива със смес от разбитите яйца и прясно мляко;
* Пече се още около 20 мин, до готовност. Поднася се студен.