Последни Рецепти
Последни Статии

Джинджифил

Добавено в Подправки

Добави към моето меню

Джинджифилът е добре позната подправка и за съвременната домакиня у нас. Той е и ефикасен природен лек, използван още от древността в аюрведа, в китайската медицина, в медицината на древния свят по исторически данни, както и днес.
Подправки в китайската кухня Хранене по Аюрведа

ginger pix

Джинджифилът е оказва благоприятно действие при простуда, може да действа като болкоуспокояващо и е добър антиоксидант. Помага при профилактика на проблеми със сърцето, при инсулт и болки в главата, ефекта се дължи на свойството да активира кръвообръщението.

Джинджифилъ при болки в гърлото
Корен на джинджифил се нарязва и се запарва в продължение на десет минути. Може да се подправи на вкус с мед. Пийте по чаша от отварата вместо чай поне три пъти дневно.

Джинджифилът при проблеми с храносмилането и стомашни болки
Когато усетите болки в корема сдъчете парченце корен от джинджифил след хранене.

Джинджифилът помага и при отслабване
Ускорява обмяната на веществата и по този начин спомага за сваляне на излишните килограми. Може да пиете джинджифилов чай през целия ден.

Как да си приготвим Джинджифилов чай, една от тайните на аюрведа

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории