Джинджифил
Добави към моето меню
Джинджифилът е добре позната подправка и за съвременната домакиня у нас. Той е и ефикасен природен лек, използван още от древността в аюрведа, в китайската медицина, в медицината на древния свят по исторически данни, както и днес.
Подправки в китайската кухня Хранене по Аюрведа
Джинджифилът е оказва благоприятно действие при простуда, може да действа като болкоуспокояващо и е добър антиоксидант. Помага при профилактика на проблеми със сърцето, при инсулт и болки в главата, ефекта се дължи на свойството да активира кръвообръщението.
Джинджифилъ при болки в гърлото
Корен на джинджифил се нарязва и се запарва в продължение на десет минути. Може да се подправи на вкус с мед. Пийте по чаша от отварата вместо чай поне три пъти дневно.
Джинджифилът при проблеми с храносмилането и стомашни болки
Когато усетите болки в корема сдъчете парченце корен от джинджифил след хранене.
Джинджифилът помага и при отслабване
Ускорява обмяната на веществата и по този начин спомага за сваляне на излишните килограми. Може да пиете джинджифилов чай през целия ден.
Как да си приготвим Джинджифилов чай, една от тайните на аюрведа