Салата Капрезе
Добави към моето меню
Салата Капрезе
рецепта не просто за салата, а за един от сомволите на Италия – бялото е цвета на моцарелата, зеленото от босилека, а червеното – на узрелите от слънцето домати …
- 4 големи домати,
- 200 гр моцарела (или прясно сирене)
- босилек
- 1 сл зехтин
- няколко маслини и клонки магданоз за украса
Нарязваме 4 големи домата, на филийки с дебелина около 1/2 см. Нярязваме и моцарелата (прясното сирене) на филийки. Поставете филийка домат в чиния за сервиране, отгоре поставете лист босилек. Отгоре разположете филийка моцарела (сирене), така че да покрива само половината от домата. Продължете докато наредите всички филийки домати и моцарела.
Полейте със зехтин. Украсете с маслини и магданоз.
Босилека е много ароматен, но не го режете, а го късайте на листенца
4.07.2005