Последни Рецепти
Последни Статии

Кофеин срещу целулит

Добавено в Здраве, Здравословно хранене

Добави към моето меню

С проблема целулит се среща почти всяка жена. Портокаловата кожа зависи от начина на живот, може да се случи и на дебели и на слаби жени. Обяснението – увеличава се размера на адипоцитите и съдържанието на липиди в тях, както и нарушение на кръвообращението, които в резултат водят до изменение на релефа и гладкостта на кожата. Пълните жени страдат от неговата мазна форма , докато по-слабите – от фиброзна.

Основните причини за поява на целулит са:
– Хормонален дисбаланс
– Нарушение в кръвообращението
– Стрес
– Загуба на тонус
– Прекаляване с диети
Значително намаляване на проявлението на целулита и стъпки към красива фигура може да се постигне с комплексна програма.
Как да се храниш, за да нямаш целулит

Скраб от кафе може да намали видимостта на целулита.
Обяснението – кофеинът спомага за разширяването на кръвоносните съдове и в резултат може да се намали видимостта на целулита. Чрез масажиране на утайката от кафе върху проблемната област, се стимулира притокът на кръв и се стяга кожата. По този начин се активират клетките, които произвеждат колаген, а от друга страна, се намалява активността на мастните клетки. В резултат кожата изглежда по-здрава, гладка, чиста и хидратирана.

Кафето е богато и на антиоксиданти, които подобряват тонуса на кожата. Те включват феноли, химикали, които елиминират свободните радикали в тялото.
Други предимства на кафето са ексфолиращите ефекти на утайката, които премахват мъртвите кожни клетки и придават на кожата мекота и гладкост. Чрез ексфолирането се намалява видимостта на целулита.

celulit orange-peel pix

Козметична програма за справяне с целулит

Кофеин помага в борбата с целулита
Кофеинът се използва като съставка в най-различни козметични средства, предназначени да поддържат красотата на кожата. активира обменните процеси, подобрява кръвоснабдяването като повишава тонуса на кръвоносните пътища и капиляри. Кофеин е основна съставка на много кремове срещу целулит. А абразивната текстура на утайката от кафе изчиства мъртвите клетки и ще спомага за по-добрата циркулация на кръвта.

Има няколко основни рецепти, които да използвате, за да си направите скраб за тяло с утайка от кафе. Ако кожата е суха, в кофеиновия скраб може да се добави малко количество кокосово масло или зехтин за хидратиране. Може да се добави също мед, тъй като той притежава антибактериални свойства. За най-добри резултати, скрабът може да се нанася няколко пъти в седмицата.

Скраб от кафе и мед
Най-лесната и бърза, която правя през лятото е следната. След като приготвя кафето оделям 2 с.л. от утайката и смесвам с 2 с.л. мед. При взменато на душ масажирам добре кожата с гъба, след което нанасям скраба от кафе и мед. След като постои 5 мин измивам с хладка вода като масажирам краката си отгое надолу.
Масаж с мед срещу целулит

Скраб от кафе и морска сол (или кафява захар)
Вземете 3 с.л. от утайка на стрешното си кафе и добавете 1 ч.л. зехтин морска сол или кафява захар. Смесете с душ гел до желаната гъстотата. След като вземете душ нанесете от този скраб. След 5 мин изплакнете с хладка вода.

coffee-scrub pix 2

Скраб от кафе, черен пипер и зехтин
Смесете 1 ч.л. смлян черен пипер с 2 с.л. зехти. Добавете 4-5 с.л. утайка от кафе. Разбъркайте сместа, сложете в бурканче в хладилника за няколко дни. Сместа се нанася след душ, като се оставя да подейства около 10 мин. След което се измива обилно с хладка вода.

Смес от кафе и зехтин
Може да приготвите бързо и смес от утайка от сутрешнот си кафе с лъжичка зехтин. Може да смесите с рациново или кокосово масло. По време на душ нанасяте от сместа с масажни действия. След като подейства 5 мин измивате с вода.

Ефектите от локалното лечение в повечето случаи са временни. Затова, за да се премахне целулитът, може да се направи консултация с лекар или дерматолог. Както и цялостна програма – хранене, спорт, козметика, масажи.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории