Последни Рецепти
Последни Статии

Куркумата забавя растежа на туморите

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Лечебните свойства на куркумата са известни от векове. Растението съдържа високи дози куркумин, силен антиоксидант и компонент с антиейдж, противовъзпалителен и антисептичен ефект.

Куркуминът може да засили ефикасността на лекарствата срещу рак, защото забавя растежа на туморите.

kurkuma turmeric pix
Куркума полезна при проблеми с жлъчката и храносмилателни разстройства.

Самата подправка или хранителни добавки с нея не могат да лекуват рак, откритието на учените от университета на Калифорния може да доведе до нови терапии, пише в. “Дейли мейл”, позовавайки се на американски учени.

Куркуминът, за който беше известно, че има противоракови свойства, се оказва 500 пъти по-силен, отколкото се мислеше досега.

Лабораторни изследвания показват, че когато се използва с обичайно лекарство за вид рак на кръвта (карфилзомиб), той засилва действието му и намалява страничните ефекти.

kurkuma
Куркума за детокс

Характерно за туморите е, че могат да растат бързо и неконтролируемо. Куркуминът забавя това, защото се свързва в кръвта с ензим и когато това стане, клетките не се възпроизвеждат толкова бързо.

Куркуминът може да засили ефикасността на лекарствата срещу рак

kurkuma golden milk pix
За какво е полезно златно мляко?
Това е мляко с куркума и още няколко съставки. Нарича се „златно“ заради хубавия жълт цвят, който придобива от подправката.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории