Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета септември 2014 г.

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Лунна диета септември 2014 г.

Септември е. Междусезоние – преход от лятото към есента. Още е лято, но вечерите са хладни. Времето на летните отпуски минава и големият град започва да се изпълва с хора. Обратно на работното място, задачи, срокове, децата се готвят за училище…
Идва есен. Дано да е слънчева и топла, богата на цветове и на дарове в градината – на вкусни плодове и зеленчуци.Да се надяваме, че времето ще бъде хубаво за спорт, за разходка, за излет сред природата, а защо не и за вкусно барбекю с приятели.
Това, което е постоянно е стремежа да изглеждаме и да се чувстваме добре. Да имаме подкрепата на близките си хора, да сме спокойни и усмихнати. Да бъдем здрави и в добра форма.
И имаме един верен помощник затова да сме в желаната форма – Лунната диета. Това е един ден на детоксикация на организма в седмицата, един ден да прочистване за да се чувстваме по-добре.
Междусезоние. Първите оранжеви писма на есента са тук. Още е лято, но вечерите са хладни и в 9 вечерта е тъмно. Морето, планината, ваканцията остава като скъп спомен и големият град се изпълва с хора. Обратно в офиса, задачи, срокове, децата се готвят за училище, по света и у нас се случват тревожни неща.
Идва дългата златна есен, богата на цветове и на дарове от градината. Да се надяваме, че времето ще бъде хубаво за спорт, за разходки, за излет в планината, а защо не и един уикенд на морето.
Това, което остава постоянно е желанието да се чувстваме добре, близките ни хора да са спокойни и усмихнати и до нас. И да бъдем здрави и в добра форма.

пълнолуние
Пълнолуние, снимка Д.Русева

Фази на Луната септември 2014 г.
02 септември 2014 – 14:12:22 ч. – първа четвърт
09 септември 2014 – 04:39:16 ч. – пълнолуние
16 септември 2014 – 05:06:02 ч. – последна четвърт
24 септември 2014 – 09:14:59 ч. – новолуние
Хубаво е, че никой от дните на Лунната диета не се пада на някой от празниците. Любопитно, но три от датите се падат във вторник. Това означава, че ден вторник през септември ще бъде ден на който в продължение на 24 часа някои от нас ще бъдем на вода, билков чай и прясно изцеден сок. Има толкова много плодове така, че ще ни бъде и вкусно и разнообразно.

Празници през септември
1 септември – Симеоновден
6 септември – национален празник, Съединение на България
14 септември – Кръстовден
17 септември – София, Вяра, Надежда, Любов
22 септември – национален празник, Независимост на България

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории