Последни Рецепти
Последни Статии

Naturelita

Добавено в Великден

Добави към моето меню

С Магдалена се открихме покрай пролетния конкурс. Говорих с редакторите на списание “Жената днес” да бъдат част от журито. Това е списание-икона с авторски материали, което е минало изпитание на времето. Те препоръчаха Магдалена, девойката, която пише материалите на тема здравословно хранене за списанието. Нейният блог Naturelita

naturelita

Ето каква споделя за себе си Магдалена.
Казвам се Магдалена и за мен е чест да бъда част от журито на този конкурс. За мен готвенето е едно от многото неща, които ме вдъхновяват и правя с любов. В търсене на пресечна точка между другите ми интереси – в областта на психологията, здравословнотo хранене и желанието за работа с хора, станах студент в канадския институт по холистично и природосъобразно хранене. Идеята на холистичния подход към здравето е основан на единството между триадата -тяло, ум, дух, и на идеята, че когато едно от трите е в дисбаланс, целият организъм страда. Убедена съм, че здравето е избор, който правим всеки ден чрез храната, която даваме на тялото си, и мислите, които допускаме до съзнанието си. Затова създадох сайта www.naturelita.com, където споделям своите знания и опит в областта на холистичния подход към здравето. Съ-основател съм и на центъра за съзряване „У дома“ (www.u-doma.com), в който провеждаме различни уъркшопи и семинари на тема здравословно отношение към живота, себепознание, здравословно приготвяне на храна и арт-терапия.

Изборът на Магдалена

Наистина ми беше много трудно да избера 3 измежду всичките рецепти, участващи в конкурса. Моите лични критерии бяха – да е наистина българско ястие (а не чужди заемки, като паеля, която може да е чудесна, но е е традиционно нашенско), да е добре представено като рецепта и снимка и да има личен елемент за автора.
В крайна сметка, след много чудене се спрях на 3 тестени рецепти:

Питка “Пролетно ухание”
Маргарита Димитрова
Великденски венец-руло
Мария Георгиева
Домашна баница /спомен за баба ми/
рецепта Дoбромира Стайкова
Надявам се да имаме пресечни точки с останалите членове на журито

Нашето познанство може да прерастне в начало на рубрика за здравословно готвене. Вие ще ни задавате въпроси, а ние ще ви отговаряме всеки месец. Както и в месец на здравословното хранене. Много идеи, много желание ще вложим в това да направим нещо полезно заедно.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории