Последни Рецепти
Последни Статии

Меню за церемонията на Оскарите 2020

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Една от тенденциите в кулинарията през 2020 г. е хранене с по-малко месо, преминаване към вегетарианско хранене. Такова е менюто на големите световни събития, които дават насока какви филми гледаме, каква музика слушаме, каква е модата, оказва влияние и върху храненето. Прави се цел да се обърне внимание на промените с климата. Защото храната, която ядем, това как е отгледана, как е преработена оказва влияние на климата. Както и намаляването на употреба на пластмаса.

За церемонията за наградите “Златен глобус”, наричана “партито на годината” менюто бе само от ястия на растителна основа. По този начин присъждащата наградите Асоциация на чуждестранната преса в Холивуд насочи общественото внимание към храната, която консумираме, и нейното изхвърляне.
Звездата от “Жокер” Хоакин Финикс, който е веган, предложи промяна в подбора на ястия на вечерята за “Златен глобус”.
За предястие на церемонията на 5 януари бяха предложени скалопини от гъби кладница, ризото с диви гъби, запечено червено и зелено брюкселско зеле и моркови.
Второто ястие бе студена супа от жълто цвекло (което се оказа, че се предлага в Лидл и вече се включва в рецепти за кето режим и вегетарианци).

Традицията повелява всяка година номинираните за награда Оскар да се съберат на тържествен обяд, организиран от Академията за филмово изкуство. Виждат се конкуренти, обсъждат актуалните кино заглавия и талантливи превъплъщения, а накрая си правят и задължителната снимка за спомен.
Доста хора се събират за този тържествен обяд, който тази година се отличаваше с това, че менюто бе изцяло от растителни продукти.
Oscars-new

Растително меню за Оскарите, изхвърлят и пластмасовите опаковки
Менюто за годишния официален обяд за номинираните за “Оскар”, както и хапките, сервирани преди церемонията за връчването на наградите на филмовата академия в Холивуд на 9 февруари ще бъдат изцяло растителни, обявиха от академията.
oskar menu
Here’s the plant-based menu for today’s Oscar Nominees Luncheon

Менюто на бала на академията веднага след церемонията ще бъде 70% основано на растителни продукти и 30% – вегетарианско, с риба и с месо.

Пластмасовите бутилки за вода и други напитки в пластмасови опаковки ще бъдат напълно елиминирани от всички събития, свързани с наградите “Оскар”.

Меню на Оскарите 2019
Меню на бала на наградите Оскар 2018
Меню на Оскарите 2017
Източник: https://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/oscars-2020-vegan-luncheon-food-plant-based-governors-ball-a9305421.html

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории