Каша от зелен лук и яйца
Добави към моето меню
Каша от зелен лук и яйца
Това е рецептата на баба със зелен лук и яйца, което ни правеше през пролетните ваканции. Толкова е вкусно, че и до днес не мога да го направя такова, каквото беше в детството ми.
2 връзки зелен лук
2 с.л. олио
2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
4 яйца
сол и черен пипер на вкус
1 ч.ч. топла вода
* Зелената част на лука, перата режем на 2 см парчета, а бялата част на ситно и я задушаваме с олиото, малко вода и червения пипер;
* Добавяме брашното, разбъркваме и наливаме останалата вода;
* Когато кашата заври счукваме яйцата и рабъркваме;
* Варим до готовност на яйцата.
Идея: Ястието много добре се съчетава със сирене. Поднася се с много зелена салата.
Може да се приготви и във вариант на дюканска рецепта, но тогава брашното се заменя с овесени трици.