Паста на фурна с кашкавал
Добави към моето меню
Паста на фурна с кашкавал
рецепта за паста, приготвена с много зеленчуци и кашкавал и запечена на фурна
400 гр паста
200 г кашкавал
200 мл прясно мляко
2 – 3 глави лук
100 гр гъби
1 морков
1 чушка
3-4 с. л. зехтин
черен пипер на вкус
босилек
* Лукът се нарязва на кръгове и се задушава до златисто в зехтина;
* Добавят се нарязаните гъби, моркови и чушка и се разбърква;
* Сварената паста се разбърква с млякото и се овкусява с черен пипер и босилек. Половината паста се слага в подходяща тавичка и се покрива със зленчуковата смес и половината от настъргания кашкавал;
* Сипва се и останалата паста;
* Отгоре се покрива с другата част от настъргания кашкавал и се пече в предварително загрята фурна до златисто.