Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнен лук с кашкавал

Добавено в Предястия

Добави към моето меню

Пълнен лук с кашкавал
4 големи глави лук
1/2 ч.ч. счукан сухар или галета
100 г настърган кашкавал
3 с. л. ситно нарязан магданоз
сол и черен пипер на вкус
25 г. масло или маргарин

Маха се най-външния слой на лука и се вари цял 15 мин в подсолена вода. Изваждате го от водата, в която е варен, и запазвате 1 ч.ч. от нея. Изрязвате горната част на главите и издълбавате дупка във всяка от тях с лъжица.

Отделяте в една купа останалото от средата, пасирате го добре и добавяте трохите, кашкавала и магданоза, осолявате и прибавяте черен пипиер на вкус. Разбърквате сместа добре и напълвате главите с тази смес.

Слагате ги в тавичка и добавяте на дъното соса, който сте отделили след варенето. Поставяте масло върху всяка от главите. Печете около 45 мин на 200 градуса.
От време на време с лъжица поливате от соса върху лука, за да не изсъхне.

Става много красиво и ефектно, особено кашкавала като се запече

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории