Панирани топчета от сирена
Добави към моето меню
Панирани топчета от сирена
рецепта импровизация на тема панирани сиренца – смес от сирене, извара, кашкавал и подправки и бирена паста – вкусно
250 гр. краве сирене
200 гр. извара
100 гр. кашкавал
50 гр синьо сирене
3 – 4 стръка магданоз
2 стръка копър
щипка черен пипер
За панировката
2 яйца
4 с.л. брашно
2 с.л. царевично брашно
2 с.л. корнфлейкс
100 мл бира
олио за пържене
* Сирената и кашкавала се настъргват на ренде, пробавят се тразбитите белтъци и се смесват. Овкусява се с нарзаните на ситно зелени подправки и черен пипер;
* Оформят се топчета с големина на орех и се овалват в царевично брашно. Поставят се за 30 мин в хладилник (може да се приготвят и от предната вечер);
* От брашното, разбитите жълтъци и бирата се приготвя панировка;
* Всяко топче от сирене се потапя в панировката и след това в счукан на едро корнфлейкс.
* Топчетата от сирене се пържат в сгорешено илио до златисто.
Поднасят се върху листа зелена салата.
Идеално мезе са за бира, или за основно ястие със салата.