Последни Рецепти
Последни Статии

Природни имуностимуланти

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

В студения сезон е добре да подкрепим имунитета си с натурални средства. Може да се доверим на изпитаните природни продукти, които имат противовъзпалително действие. Те са богати на антиоксиданти и предпазват от вирусни и бактериални инфекции.

Най-добрата защита срещу настинки и грип осигуряват естествените имуностимуланти, правилното хранене и закаляването.

ed svesgri spa pix
– Прополис Проявява антибиотично действие, но за разлика от медикаментите с подобен ефект не убива полезната микрофлора в червата и не води до дисбактериоза, дори ако се приема продължително. Стимулира защитните сили на организма.
Най-лесният вариант за ползване е във вид на клеева тинктура, като приемът е минимум по 10 капки на ден, разтворени в чай или вода, преди хранене.

imunostimulirasht-sirop-ot-byz
Сироп от черен бъз Бъзът съдържа кварцетин – биофлавоноид, който е мощно противовъзпалително средство, което успешно защитава белите дробове, предпазва от подуване носните дихателни пътища и от насълзяване на очите. Укрепва дейността на сърцето и прочиства дихателните пътища. Лечителят Петър Димков е наричал цвета от бъз „най-силната българска билка“.

Антибиотици от природата

echinacea pix 5
– Ехинацеята Красиво цвете в градината и полезна билка. Богата е на полизахариди, които увеличават нивото на белите кръвни клетки, които се борят с инфекцията. Може да се добавя в чай и и да се прие при простуда или при профилактика на грип. Може да се приема се о под формата на билков екстракт. Ехинацеята има силно противовъзпалително действие.

Натурални средства за профилактика на грип

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории