Пъстърва с магданозен сос
Добави към моето меню
Пъстърва с магданозен сос
Рецепта на главния готвач
4 пъстърви,
1 яйце
брашно, галета
връзка ситно нарязан магданоз
120 г масло
сол и черен пипер на вкус.
Изчистете, измийте и подсушете пъстървите. Посолете и поръсете с черен пипер. Оваляйте в галета. В тиган разтопете маслото и запържете рибите по 5 мин от всяка страна. Извадете ги и ги оставете на топло. В същия тиган задушете магданоза с малко сол.
За соса бешамел:
Леко запържете брашното с масло. Преди да порозовее, сипете малко мляко и разбитото яйце. Пържете до сгъстяване на соса. Сосът става много пикантен, ако прибавите малко ситно нарязана аншуа или гъбки и кисели краставички, нарязани на дребно.
Сервирайте рибата полята с готовия магданозен сос, а отгоре полейте със сос бешамел.
Украсете с лимон и листа зелена салата.