Последни Рецепти
Последни Статии

Как да съхраняваме ябълките

Добавено в Готварски техники, Дом & Семесйтво, Здравословно хранене

Добави към моето меню

Как да съхраняваме ябълките

Когато настъпи есента и ябълките в градината узреят, когато в магазина можем да избираме ябълки жълти, червени, тогава е сезона на ябълките през октомври. Тогава си задавам въпроса как да ги съхраня правилно, какво и как мога да приготвя от ябълки, за да ги запазя, да има ябълки на трапезата по-дълго време до пролетта. Те са чудесна храна, защото засищат и държат стройна линията ни и поговорката „Една ябълка на ден държи доктора далеч“ е вярна

apple syhranenie

От ябълките в градината можем да приготвим
Ябълков оцет
Ябълково пюре
Ябълков сок

Ако живеете в къща може да държите ябълките в мазата или в стая, която не се отоплява. Най-добре се запазват плодовете при постоянна температура и без пряк достъп до слънчева светлина. Температурата не трябва да надвишава 10 градуса и да не пада под нулата. Важно е помещението да се проветрява поне веднъж седмично.
За съхранение в апартамента най-доброто хранилище за ябълките са балконите (най-добре със северно изложение). Наредете ги в щайги на един или два реда. Увийте всеки плод в хартия или вестник. Завийте щайгите с някакво платнище или старо одеяло, за да не замръзнат.
Може да поставите по няколко глави чесън между плодовете – те ще предпазят ябълките от загниване.
Периодично трябва да се проверяват ябълките и ако има повредени или загнили да се отстраняват.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории